2.02.2008 г., 9:02 ч.

Сестричката ми плака за бонбони... 

  Поезия
1420 1 31

За пръв път чувах как пищят съседите,

и първите петли, преди линейката.

Две сини лампи ослепиха времето.

Сестричката ми плака за фенерчето си.

Чертаха с тебешир.  А фотографите

пощракаха за утрешната хроника.

Достойно се усмихвах. Като паметник.

Сестричката ми плака  за бонбони.

Изнесоха в носилка първо мама,

и татко - с пет минути закъснение.

Зарити под чаршафи, като ангели...

 

Сестричката ми плака. Вместо мене.

 

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??