4.09.2007 г., 12:21 ч.

СЕВДАНА 

  Поезия
879 0 5
           СЕВДАНА

                        по нар.песен"Лиляно моме"
Севдано, булка засмяна,
не ставай рано зарана,
че ти свекърва станала,
станала и ошетала.

Кравите рано доила,
прясното мляко сварила,
че е на нива отишла
с остра мотика звънлива.

Станала булка Севдана,
кога я слънце напекло.
Че си в кафето отиде
 и си цигара запали.

Там я мъжът и намери
да я на нива заведе.
Викнала булка Севдана:
"Ти полудя ли, Иване?!

Не мога с тебе да дойда,
ще си напраша краката.
Не мога, мъжо, с маникюр
да копам троскот и балур!"

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??