18.02.2006 г., 17:44 ч.

СЕЗОНИ 

  Поезия
626 0 3
Лятото ли вече свърши
или само заваля
от плод лозата се прекърши
към нас ли се запъти есента.

Дали ще бъде топла като лани
за щедра знам,че си е тя
листата пак блещукат като златни
и пак е в жълто цялата земя.

Отдавна жълтото обичам,
но днеска носими тъга
с "красиво" още малко ще наричам
обагрената ,шарена гора.

Как неусетно в зима се превръща
добра и пъстроцветна есента
със студ и мраз ще ни прегръща
дорде не дойде свежа пролетта.

На букла сливата да заприлича
и розово да виждам на далече
зюмбюлът от лехата да наднича
е,хайде лято -идвай вече.

С горещият ти юли да се стоплим
и морският ти бриз да ни разхлажда
и миговете летни ще запомним
защото с мъка всеки те изпраща.

© Милена Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??