Сезони
Ти беше като летен ден
по средата на ноември.
И държеше мислите във плен
чак до края на декември
Но дали ще бъде тъй целогодишно,
дали септември пак ще бъде май?
Или ще идваш тъй периодично -
целуваш, мамиш ме и после край!
Забравяш ли ме като ме напуснеш?
Ако е така - защо се връщаш тук?
Или просто не можеш да допуснеш -
след теб да ме целува някои друг.
И ето аз седя във вечното очакване -
за летен ден в средата на ноември.
И едно досадно чувство пак разплаква ме -
"Ах, този май студен е като декември"
© Преси Всички права запазени