3.06.2008 г., 10:16 ч.

Сезони 

  Поезия » Пейзажна
506 0 2
 

02.06.2008

 

 

Сезони сменят се и отминават.

Земята сменя свойта дреха:

размянят се сняг и цветя -

вървя по тяхната пътека.

 

Живот събужда светла пролет

с хиляди треви зелени,

извисена в птичи полет,

полегнала в гори раззеленени.

 

По път поело знойно лято

с коси от златно жито,

с лози, на плод богати,

със звездни нощи на открито.

 

Поли развява златна есен

с червено- жълтите листа.

Звучи в ученическата песен,

огласила с радости деня.

 

Разстелила се бяла зима,

земята с пухкав сняг покрила,

стрехите със висулки разкрасила,

светът от студ и мраз закриля.

© Erato Eratova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??