22.01.2008 г., 22:40 ч.

Сезони 

  Поезия » Бели стихове
632 0 4

ЕСЕН. "Септемврее"-

с ярко, бляскаво сияние.

В прозрачност се търсим,

като опадала шума съхнем,

като паяжина летим,

с прощална красота

на оголени чувства.

 

ЗИМА. Празници  бели -

свещи, благоговение,

обреди и святи обети.

Щураме се между тях в очакване.

Силни страсти търсим,

отпивайки червено вино

край бъдник и камина.

 

ПРОЛЕТ. При върбите идва

най-напред: тънки клонки,

розова мъглица - обещание за цвят.

Небе - по поръчка синьо,

разчертано от крила.

Цвят и птичи трели -

време за любов, с благост пълна.

 

ЛЯТО. Зной. Закътани поляни

и пощурели щурци.

В разнотревие се гоним

и догонваме.

Вода на планински ручей газим,

с морски вълни спорим

и пак младостта се връща

с голота - от слънцето целуната.

© Дима Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??