ЕСЕН. "Септемврее"-
с ярко, бляскаво сияние.
В прозрачност се търсим,
като опадала шума съхнем,
като паяжина летим,
с прощална красота
на оголени чувства.
ЗИМА. Празници бели -
свещи, благоговение,
обреди и святи обети.
Щураме се между тях в очакване.
Силни страсти търсим,
отпивайки червено вино
край бъдник и камина.
ПРОЛЕТ. При върбите идва
най-напред: тънки клонки,
розова мъглица - обещание за цвят.
Небе - по поръчка синьо,
разчертано от крила.
Цвят и птичи трели -
време за любов, с благост пълна.
ЛЯТО. Зной. Закътани поляни
и пощурели щурци.
В разнотревие се гоним
и догонваме.
Вода на планински ручей газим,
с морски вълни спорим
и пак младостта се връща
с голота - от слънцето целуната.
© Дима All rights reserved.