18.07.2008 г., 13:55 ч.

Сезони 

  Поезия » Любовна
514 0 2
Сезони

Ако е сън твоето късно завръщане,
ако звездите единствените в нощта са фенери,
уморени от вечно прегръщане
с първата и последна Венера,
тогава знай, че под дъжда
за тебе тъгувам. За тебе тъжа.

Ако очите ми са океани отчаяни,
ако гласът ми е вече стон закъснял,
осъждащ съдбите злочести, окаяни,
значи това, че на мен ми е жал
за времената летни с вкус на ванилия
и усета приятен на идилия.

Ако от мен нищо не е останало вече,
ако за теб отново съм куп руини
и в живота ми прогнил и изтечен
в остатък въргалят се безбройни вини,
тогава спомни си нашите сезони
и остави сърцето този път да ги догони!

© Християн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??