10.08.2011 г., 9:27 ч.

Сезони 

  Поезия » Пейзажна
580 0 6

 

 

 

                                               СЕЗОНИ

 

                                   Край булеварда си седях,

                                  отдавна бе – през пролетта.

                                  Цъфтяха кестените, с тях

                                  се радвах пак на младостта.

 

                                   Жарта на лятото гори.

                                   Обичам този зной познат.

                                   Нали се знаем от преди -

                                    гореща страст и слънчев ад.

 

                                    Но тръгна си един от нас,

                                    уж че случайно – на шега.

                                    Тъгува кестенът - без глас,

                                    покри се с есенни листа.

 

                                    Ще дойде зимата - студът,

                                    снегът - кристална красота,

                                    с мечта за онзи топъл дъжд

                                        и сънища за любовта.

 

                                                            Wali (Виолета Томова)

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??