Любовта сърце си има.
Песен! В славей разтуптяна.
Сгушен. В люляци след зима
в бяло лилава премяна.
Месец май мечтае с вятър.
Буен, рошав и копнежен.
Юни репетира театър
върху пухкав облак нежен.
Юли е страстта гореща!
Лък с цигулка. Изненада.
Рано слънцето посреща
и му прави серенада.
Август мидички събира.
Разцелува сладоледи.
А морето се побира
в Шекспировите куплети.
От септември блика лято
сбрало в плодовете слънце!
Щедро се раздават в злато
грозд и наедряло зрънце.
Любовта не е в сезони,
тръпне ли любим с любима.
Пълни въздуха с хормони...
да останат и за зима!