10.11.2011 г., 10:16 ч.

Сезоните 

  Поезия » Пейзажна
637 0 4

Стопли се бързо зимата дълбока,

слънцето изгони бялата епоха.

Птички литнаха във синьото небе,

за да стоплят с песен

много градове.

София, Лондон, Рим или Бургас,

всичко бе прекрасно,

какъвто съм и аз.

 

Пролетта се скри за час

и лятото заведе ни на плаж.

Но изведнъж навънка заваля,

страшна буря, убийствен град,

но всичко бе към час.

 

Изведнъж дъжд от листенца заваля,

някой каза "идва есентааа".

Бързо се прибрахме от шантавия ден,

легнахме на топло и се събудихме по Христов ден.

 

Толкова прекрасна беше нашата земя,

бяла и кристална си остана тя.

И така, до края на света, зимата
остана първа радост за милите деца.

 

© Ники Даскалов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??