15.11.2023 г., 6:25 ч.

Сезонно 

  Поезия » Друга
159 1 7

В мен сезоните често се сливат
и приличам на шарена къща.
Идва някой, а друг си отива,
но след време отново се връща.
Есента днес ми роши косата,
утре зимното яке обличам,
или бъркам коктейлчета лято,
а на пролет с цветя се закичам.
Не мислете, че много е лесно
със сезоните да се разбирам.
Щом ми станат обувките тесни,
ги захвърлям и хващам баира.
Но тогава те тръгват след мене,
като котета нежно-гальовни
и ме молят в ръце да ги взема,
без да знаят, че аз съм виновна.
Те са моите шарени кръпки,
тъжни грешки и светли надежди.
Всеки път чака първите стъпки

и за пътника свой се оглежда.

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??