Какво е сфинксът без усмивката си ?...
Студена и неуловима е скалата
зад скованите очи.
Лицето е душа,
душата - безмълвна маска...
Какво е сфинксът без душа ?
Усмивка само с устни, без очи,
маска без лице...
© Николай Бодуров Всички права запазени