19.07.2010 г., 9:37 ч.

Шампион 

  Поезия » Друга
1138 0 4

За всички шампиони и бъдещи такива, които вярват в успеха и в себе си.

 

ШАМПИОН

 

Венец в косите ми закичен,

сълза по бузата се стича,

медал върху туптящото сърце,

стоя изправен и с треперещи ръце

на стълбицата най-отгоре,

успях аз всички да преборя.

През какво не минах

и какво не изживях...

за този сладък миг мечтах.

И  колко сълзи, колко пот,

колко труд и мъка, и мечти,

единствен път в моя живот

да съм тук с разплакани очи.

 

Бях малък на първата ми тренировка -

без умения, без подготовка,

не знаех нищо и нищо не разбирах,

в треньора мой учител аз се взирах

и помня думите му още:

„Бори се за това, което искаш,

с всичка сила и за всичко въобще.

Когато здраво юмруците си стискаш,

когато пазиш си честта

и чиста ти е съвестта,

когато победата ти не е лесна,

тогава ще е още по-чудесна!”

 

Химна на България да чуеш,

под медала да тупти сърцето,

в историята да влезеш

с щастие и гордост на лицето!

 

© Бубето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??