19.02.2005 г., 11:15 ч.

шантасмагория V 

  Поезия
661 0 0

 


с най-бързия жълт цвят
рисувам върху гърбовете на живи костенурки
теб и историята на българия
и ги пускам в градината да се напасят
нанизвам цялата Вселена в броеницата на шията
ти късаш конеца и хвърляш бисерите на прасетата
а станал пламък аз се издигам във въздуха
на височината на седем палмови дръвчета

историята на българия се смесва с огрълицата
и чака костенурките да я разклатят
в градината от пламъци просветва най-жълтия
а пък прасетата...
прасетата налитат на дърветата напалмови
и се учат да броят до седем въздуха

какво правя аз в българия
пася теб и Вселената

© Ангел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??