2.08.2007 г., 11:24 ч.

Шарен свят (Призма 43) 

  Поезия
1161 0 7


Шарен свят

Шарен свят.
Все пътници. Все грешки.
Гоня си (напусто) хоризонта.
Страшните, сърдечните болежки,
най-отпред са.
Първа линия. На фронта.

Шарен свят.
От цветове и маски
всички ни лицата равно зеят.
Вносни са
дори и тез дамаски,
дето с Българска шевица греят.

Шарен свят.
Отвътре - черно-бяло.
По пропуканото - сивото личи.
За къде съм?
(С неграмотното си тяло!)
Многословие разкъсващо ечи...

Шарен свят.

1 Февруари 2004, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??