25.08.2008 г., 13:07 ч.

Шарена пътека 

  Поезия » Философска
444 0 4

 

Къде е бъдната промяна

на леещия сълзи бик?

Тревата ми е пак обляна

от росни капки - шарен миг.

 

Не мога вятъра да викам,

шептейки думи неразбрани.

Ще трепна и ще го попитам -

защо не дойдеш да ме хванеш?

 

Умрях и тук съм - нов и весел,

препил, претръпнал, жив гамен. 

Видял съм истината в песен

и полетял съм в сладък плен.

 

 

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??