2.05.2021 г., 12:06 ч.

Шаренички яйчица 

  Поезия » За деца
1250 6 32

Днес на събота Велика

баба рано ме повика,

яйчицата да направим

хубави да ги обагрим.

 

Първото яйце заплува

във червената боя.

С него баба нарисува

кръстче - здрава да раста!

 

После с други цветове

донашарихме яйцата.

Синичко като море

и лилаво за цветята.

 

В златно жълто засияха

като хиляди слънца.

Мигом сякаш оживяха

с тупкащи във тях сърца!

 

Гледам ги и им се радвам -

всяко носи светлина.

Празник хубав ще направим

утре, всички у дома!

 

© Ивелина Тодорова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Всяко шарено яйце, има слънчево сърце »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??