Шеф
Диригентът, дето дава
наставления със пръст,
а заплата повишава
сал на оня нему гъст.
Той часовника следи
и се винаги надява
с някой левче да глоби
всеки, който закъснява,
щото вижда му се вечно,
че висока е парата
и че всички подопечни
нереално вземат плата.
По таз причина осикирва
за дребни грешки или брак,
а недоволния отсвирва
да дири шанс при друг простак.
© Марин Цанков Всички права запазени
кефя ти се!