24.12.2019 г., 10:33 ч.

Шейна с изпълнени желания 

  Поезия » За деца
921 0 8

Бяло огнено сияние
се изсипва върху нас,
сякаш мит, или предание,
ни нашепва с морен глас.

Бяла пелена ни скрива
в бялата си прелест девствена,
вихър бял размахва грива
в обстановката тържествена.

Чува се звънче звънливо
и елен се мярна там.
Кой ли киска се игриво
и насочва се насам?

Ето, мярка се шейната,
Дядо Коледа ни кима,
и затопля ни сърцата
нищо, че е люта зима.

Той пристъпва тежко снежен
към децата в домовете.
Тъй голям, а толкоз нежен,
дар им дава във ръцете.

И размахал бодър шала
пак изчезва във снега,
като дивна, чудна хала -
чакат го безброй деца.

19.11.1997.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??