Зная, че ще дойде ден,
в който аз ще съм в Шенген.
Границите ще пресичам,
без в паспорта да надничам.
Зная, Хага и Виена
не са цялата вселена.
През декември вече - ето,
Твърдо вдигнат свойто вето!
След поредица проверки –
с пълна кошница от мерки,
ние ще се наградим,
че в Шенген ще се редим.
Към Париж и към Варшава
ще потеглим пак тогава.
Ще пътуваме навред
само с куфар и билет.
октомври 2023 г.
П.с - Очаквана развръзка на 12.12.2024
© Bo Boteva Всички права запазени
Вече съм обезверен!
Чаках те епоха цяла!
Виж, косата ми е бял!
Нямам куфар, ни билет.
Аз съм пешеходец клет.
Абонат съм на метрото,
То за мен е най-доброто!