12.11.2007 г., 13:04 ч.

Шепа обич 

  Поезия » Любовна
1174 0 19
Обичай ме като пролетно слънце,
като пътя си морният пътник!
Животът е житено зрънце,
покълнало между вчера и утре.

Вземи шепа обич от лятото -
на годините, шеметно сини!
В бяла кърпа и шарена ракла,
от спомени, я прикътай до зимата

на сурова самотност студена,
на пряспа - забрава коварна!
Любовта ни тогава ще светне,
любовта ни, единствено вярна,

като тиха икона от ъгъла,
като биле китки на Цветница.
С любовта и в смъртта ще пребъдем,
претворили и края във вечност.

© Владимир Владимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??