19.11.2011 г., 17:31 ч.

Шепа звезди -2 

  Поезия
542 0 4

 

 

Нощта изсипва кош със звезди,

диамантено Космосът свети.

Скъп подарък за будни души –

колие от вълшебни планети...

И невидим за хорски очи

Божествен дъх гали Земята,

скътал в длани човешки съдби -

на космичния Ум семената.

Приказни феи разпръскват със шепи

междузвезден прашец за Любов.

Упоено от сладка магия Човечество

вижда в съня си изгрева нов.

Дланта си разтварям смирен,

към тайнството вдигам очи.

И ангел присяда до мен

сред шепа искрящи звезди...

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ, 18.11.2011, Бургас

 

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??