27.11.2017 г., 1:18 ч.

Шепне гората 

  Поезия » За деца
950 15 40

Шепне гората със клони вълшебни -
вика ме приказен глас:
"Идвай, дете, цвят и билки целебни
сбрала съм в пазвата аз.

 

Сутрин разпръсквам уханна омая
чак до големия град.
Който отвори сърце, ще познае
тайнствен и прелестен свят.

 

В него стотици животни и твари
бродят под общ небосвод.
Слънце и въздух - едни господари,
дават на всичко живот.

 

Пойните птички откриват напролет
в моите дебри подслон,
с песен отмарят от дългия полет,
после оплитат си дом.

 

В техния глас се заслушай, детенце,
тихо в тревата легни,
после от моята свежест парченце
в теб наобратно вземи!"

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??