11.08.2023 г., 8:11 ч.

Шипка 

  Поезия » Гражданска
252 0 0

Народът каза:"Робство стига!

Искаме правда, свобода, лъчи!

Руска армия на помощ пристига!"

Спря той покорно да си мълчи!

 

В онова паметно сражение

българинът сила демонстрира,

разбра, че иде освобождение,

показа как за родина се умира!

 

Устремени страстно към свободата,

опълченците не паднаха духом там!

Биха се те за България, не за парата,

върнаха слънцето след пет века срам!

 

Народът нека от опита да се учи,

мъдрост и зрелост раята прояви,

българинът да се спаси сполучи,

България на картата пак се появи!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??