ШИШАРКИ
Oтсреща на баира
в бялата мъгла
циганче събира
шишарки за чорба.
Огъня ще стъкне
боб да се вари,
тихичко ще смърка
като задими.
После нито гладен,
нито пък и сит,
бобец ще ти сипе
малкият бандит.
© Радка Миндова Всички права запазени