16.03.2012 г., 3:27 ч.

Шопска самодива 

  Поезия » Пейзажна
886 0 13

  "Тази вечер Витоша е тъй загадъчна и нежна..." 

                                                              Хр. Смирненски

         

Тази пролет 
Витоша е толкова красива,
разпростряла фусти - бял сатенен креп.
Руменее сутрин - шопска самодива...
Гледа ни отгоре двамата със теб.
И е денем, нощем
над града замряла, 
все наднича тайно в твоите очи –
морните чукари тихо разпростряла
с леко посребрени, дишащи гърди.
Къдрите й меки
сенчица ти пазят, 
зиме те очаква с други ветрове.
Хоризонтът вечен в сянката й лази,
и разпряга бурно своите коне.
Тъй полека-лека 
слънцето се врязва
във сърцето снежно... Ала то тупти.
И потоци млади в женската й пазва,
раждат като хали бързите реки.

Витоша, която 
е така красива
и която нощем над полето бди...
Как те омагьосва!
Даже ако плаче,
от дъжда й пролет пак ще се роди.


© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??