14.07.2011 г., 18:02 ч.

Шоуто трябва да продължи! 

  Поезия » Философска
1180 0 19

Фатална стълба вие се към бара,

убежищно притворил пак врати.

Там нощем се събират - да забравят -

полу-готови за живота си души.

 

Минорна музика разкъсва съпротиви

и бликват истини от изсушените гърла.

Говорят и крещят, гълчат и пият

и казват много. След това мълчат.

 

Прозрачни пръсти по прашасало пиано

поръсват гнойните души с насипна сол.

Не стреляйте по пианиста! Тъй е рано!

Нощта тепърва сяда на трикракия си стол.

 

Отвънка светят агресивно нощни лампи,

а вътре тъмно е. По-тъмно и от ад.

ТЕ срещат себе си и тръгват си обратно,

събрали сили за пореден маскарад.

 

И ден след ден, историята се повтаря.

А пианистът свири си, откак се е родил.

И само истините, дето раждат се във бара,

виновници са шоуто да продължи.

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??