6.04.2023 г., 9:51 ч.

Щастлив урок 

  Поезия » За деца
500 1 10
 

Облачетата пасат
синята небесна трева,
а звездиците пък бдят
на децата над съня.

Те са феи на вселената
и са пълни със добро.
Пишат на света поемата
с химикалки от сребро.

А Луната е царица
със каляска от кристал.
Слънцето пък е жар-птица,
вятър свири на кавал.

А на горската полянка
се извиват във хорце
начело с котката Писанка,
хванали се за ръце
всичките животни диви -
Днес тук има панаир,
а те са весели, щастливи,
и цари любов и мир.

Нека те са ни урок,
как живее се в съгласие!
И аз отивам - скок-подскок -
Ех, че веселба и щастие.

Георги Каменов

28.05.2015.

© Георги Каменов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пазете чудесата на гората »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??