30.03.2019 г., 20:25 ч.

Щастливата Сълза 

  Поезия » Друга
300 0 3

Към окото се прибрала тихо сухата сълза,
и нелепо осъзнала, че е тъмен кът света.
Тя разплискала се в стая и изчезнала в зори,
към стените на безкрая и вселенските тъмѝ.

През тунели на раздели – с куп апѐли за любов,
и шрапнели от дуели в тази мъчна бран – живот,
тя пътувала самотна и търгувала с нощта,
като дума безпилотна, котва пуснала в звезда.

Редом с багри на пейзажи и с напукани нозе,
мирно носейки багажа и летейки без криле –
над притихнали градини и говорещи нивя…
Полетът ѝ спрял в картина: чѐдо, майка и баща.

По очите ги познала – и огледала се в тях,
тя видяла и разбрала, че са неин сетен бряг.
Потопила се красива и оставила следа –
преродила се в мотива за Щастливата сълза.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??