13.10.2007 г., 15:52 ч.

ЩЕ БЪДА ЛИ ТАКА ЩАСТЛИВА 

  Поезия
902 0 5
 

Ще бъда ли така щастлива,

със времето погубваме плътта?

Ще бъда ли и някога красива

и твоят поглед пак ли ще стопя?

Треперещи ръце ще те докосват,

лице със поглед посивял,

сърцето пак ли лудо ще притискам

от обич, нежност и печал?

И белите коси ще ни напомнят

за мъдростта на миналите дни,

за радостите и неволите,

за обичта, която ни спаси.




Дали съм днес така красива -

времето не служи на плътта?

Дали съм днес със теб щастлива -

на прага хлопа мъдростта.

Лицето, загрубяло от умора,

сърцето ми, раздало се с любов,

ръцете ми докоснали са обич,

а тялото ми помни  страст.


Ще бъда винаги красива! -

в очите ти гори искра.

Времето тук няма сила,

храна за нас е обичта.

© Петя Данаилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??