15.07.2017 г., 8:51 ч.

Ще чакам 

  Поезия » Любовна
318 1 5

               Ще чакам

 

Липсваш ми! Така ми липсваш ти!

Ръцете ти ми липсват и лицето!

Душата ме боли! Ах, как боли!

Препълнено е от сълзи сърцето.

 

Така ми липсват твоите очи!

Косите ти със дъх на ранна есен.

И твоят глас от нийде не звучи,

но в мен отеква като тъжна песен.

 

А тъмнината толкова тежи!

Студен е мракът, а нощта безкрайна!

Дори часовникът сега мълчи

като свидетел на голяма тайна.

 

Аз ще те чакам! Дните ще броя.

Зная, че когато се завърнеш

отново тук при мене у дома,

във пролет пак живота ще превърнеш!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??