4.09.2007 г., 15:13 ч.

ЩЕ ДОЙДА 

  Поезия
814 0 20
 

          ЩЕ ДОЙДА


Очаквай ме,  повярвай ми, ще дойда,

когато счупят моите крила,

когато лоша участ ме споходи,

и ме уцели нечия стрела.


Ще дойда като наранена птица

от твоята душа да диря лек,

на твойто рамо да склоня главица

и да потъна в погледа ти мек.


Ще дойда. Ще полегна уморена

в ръката ти, най-нежната ръка,

с усмивка болката ми да отнемеш

и дълго да останем с теб така.


А после ще отлитна. Ще си ида.

Тук някъде ще чака моят дом.

Но щом ме стигнат болки и обиди,

при теб ще се преселя мълчешком!

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??