27.09.2019 г., 20:41 ч.  

Ще избираме кмет 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
587 2 5

Ще избираме кмет.

Кандидати - петдесет и пет.

 

Всеки твърдо подкрепен.

Всеки много възмутен.

Всеки всичко обещава.

Всеки силно се надява.

Всеки компромати стиска,

а захапят ли го - писка.

Всеки мисли от зарана

как ще бърка във казана.

Всеки иска власт да вземе.

 

Повечето са май серсеми!

 

Избирателят се дзвери,

нещо свястно да намери.

Ама в коша всяка слива

я нагнила, я червива:

 

- кандидати от затвора;

- някакви незнайни хора;

- има серийни лъжци;

- и известни подлеци;

- също някакви калинки;

- мутри или техни стринки;

- пълно с нагли протежета;

- разни тъпи неглижета ...

 

И така, така нататък,

тоя списък не е кратък.

 

Избирателят се дзвери, 

нещо свястно да намери.

Изборът му не е лесен.

Как да знае кой е свестен?

 

Пъшка и накрай решава:

- Тоя може пък да става?

Нека бъде кмет - поредният.

Господи, но не кат` предния!

 

ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нямам думи,Пламене!И актуално и сатирично,вярно и ..."облечено" подходящо!!
  • Трудна работа... Не зная!
    Май все сме прецакани накрая!
    Ала трябва, трябва, Пи...
    Все някой подкрепи!
  • То избора е, като оня, на осъдения на смърт - Въже, или електрически стол...
    Поздравявам те.
  • Благодаря Красимира, благодаря Мариана. Хванало ме е сатирично настроение. Знам, че тук сатирата не е много на почит, но е хубаво да има и малко пиперец в казана.
  • Труден избор е самоизбирателната система...
Предложения
: ??:??