Ще избираме кмет.
Кандидати - петдесет и пет.
Всеки твърдо подкрепен.
Всеки много възмутен.
Всеки всичко обещава.
Всеки силно се надява.
Всеки компромати стиска,
а захапят ли го - писка.
Всеки мисли от зарана
как ще бърка във казана.
Всеки иска власт да вземе.
Повечето са май серсеми!
Избирателят се дзвери,
нещо свястно да намери.
Ама в коша всяка слива
я нагнила, я червива:
- кандидати от затвора;
- някакви незнайни хора;
- има серийни лъжци;
- и известни подлеци;
- също някакви калинки;
- мутри или техни стринки;
- пълно с нагли протежета;
- разни тъпи неглижета ...
И така, така нататък,
тоя списък не е кратък.
Избирателят се дзвери,
нещо свястно да намери.
Изборът му не е лесен.
Как да знае кой е свестен?
Пъшка и накрай решава:
- Тоя може пък да става?
Нека бъде кмет - поредният.
Господи, но не кат` предния!
ПИ
© Пламен Иванов - ПИ All rights reserved.