23.09.2021 г., 13:04 ч.

Ще избягам 

  Поезия » Хумористична, За деца
648 0 3

Кой ме види все ме пита

слушам ли, послушен ли съм аз.

Даже кучето език преплита,

иска да ме върне в първи клас.

 

 

Баба слушам ли? А дядо?

Гоня ли кокошките на двора?

Слушам ли и вуйчо Владо,

цапам ли му с кал мотора?

 

 

Мама слушам ли и Тати?

Лягам ли си рано вечерта?

Казвам ли "Здравей" на непознати

бъркам ли си още във носа?

 

 

Слушам ли в училище и клас,

карам ли да вика госпожата?

Късам ли тетрадките на Спас,

бия ли се със децата?

 

 

Всеки пита със усмивка малка

слушам ли, послушен ли съм аз.

Слушам! Да не съм слушалка?!

Ще избягам сам! На остров Алкатрас.

 

 

23.09.2021г.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??