21.05.2021 г., 7:01 ч.

Ще ме обичаш ли? 

  Поезия » Любовна
576 3 15

Ще ме обичаш ли когато остарея,

ще галиш ли в косите ми снега,

ще гледаш ли в очите уморени

с дълбоки бръчки и бледнеещ цвят?

 

Ще искаш ли треперещите длани

да милват кротко твоето лице,

а устните горчиви и корави

ще ги изпиваш ли като сега?

 

Или ще хукнеш с някое момиче-

красиво,диво,с рокля на цветя 

да търсиш сребърни вълшебства,

да гониш облаци от чудеса.

 

Но винаги знай нещо ще ти липсва, 

ще виждаш в нея моите черти

каквото бях,каквато ме обичаше-

красива, дива с рокля на цветя. 

 

© Тони Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??