1.05.2019 г., 10:43 ч.

Ще ме обичаш ли? 

  Поезия » Любовна
799 5 6

Вмирисах се на злоба и безсилие
от стискане на зъби и юмруци,
душата ми е празно петолиние - 
изгуби всичките си нежни звуци.

 

Вмирисах се на злоба и неверие
от фалшът на усмивките заучени
и гордостта ми бясно вие в мене - 
наритано и зло бездомно куче.

 

Изцапах се от раболепни длани,
отвътре съм във рани от лъжи.
По дяволите всички стари планове!
По дяволите всички черно-бели дни!

 

По дяволите всички страхове,
които ме натикаха във ъгъла.
По дяволите! Мойте "грехове"
са само мои и ще си ги плащам в пъкъла.

 

Вмирисах се на злоба и безсилие.
Гласът ми е притихнал вълчи стон.
В очите ми стаила се е мълния
и само в твоите очи откривам гара и перон,

 

където да пристигна, да остана,
да ме подминат делниците сиви.
Ще ме обичаш ли такава - подивяла
от болка, от лъжи и с няколко мечти бодливи?

 

24.02.2019 г.
гр. Пловдив

© Валентина Драгнева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??