25.04.2019 г., 10:22 ч.

Ще можеш ли 

  Поезия
141 1 0

ЩЕ МОЖЕШ ЛИ

 

Ще отвориш ли сетивата си и да видиш,
как бялата птица пърха уморено с криле?
Родена е мир да възвестява, мир да диша
въздух мирен под чисто, слънчево небе.

 

Ще можеш ли да видиш мъката в очите ѝ?
Тя цялото небе с копнеж от обич е прелетяла,
с мир да поздрави, коленичи пред сълзите
и вдъхне на човеците тъжни вярата си бяла,

 

но вместо Любов, я посрещат кървави драми,
души озлобени, способни до смърт да мразят.
Не са нужни географски, а духовни диаграми,
отбелязали тези, които чисти душите си пазят.

 

Тяхното семе да се събере и с обич да се посее
върху земите завързали черното на смъртта.
Ще можеш ли да изпратиш белия гълъб над нея,
от майчина гръд излетял, от скут на добрина...

 

платил за дързостта си най-висока човешка цена?
Нека, нека летят волни с цветния диск на дъгата,
да кацат вестители в четирите посоки на земята!
Подайте им, хора многоцветни, благородна ръка!

 

24 04 2017

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??