21.03.2021 г., 20:01 ч.

Ще пее славеят, ще пее 

  Поезия » Друга
337 0 2

Славей е душата на поета,

трели откровени пръска тя.

Винаги от искреност обзета,

неин идеал е любовта.

 

Нежен глас лети открил мечта

и в ефира свежест разцъфтява,

с песните за чиста красота

живата природа възхвалява.

 

Без остатък себе си раздава,

нищо че понякога боли.

Честен дух неопетнен остава

и не ще го низост замъгли.

 

Пее славеят- душа, ще пее,

в паралелни светове светлее.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??