13.06.2018 г., 0:41 ч.

Ще питам аз ветреца лек 

  Поезия » Любовна
410 2 10

Ще питам аз ветреца лек

 

И ако всичко се смълчи

щом разпукне се зората,

аз още с първите лъчи

ще запея за тъгата.

 

Ще питам аз ветреца лек

дали е виждал моя мил.

Ах, струва ми се, че от век

в прегръдките ми не е бил.

 

И взирам се в лазура тих,

чакам нещо да се случи.

Венец от макове си свих,

пях, а болка тъй ме мъчи.

 

А как ме плаши мисълта,

че няма в любовта предел.

По-страшно е от гибелта

щом друг сърцето ти е взел. 

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??