8.06.2008 г., 16:29 ч.

Ще продължаваме да бъдем 

  Поезия » Любовна
580 0 9
Старееш ти, сребреят ми косите,
по бръчките годините броим,
довчерашният блясък във очите
във влага се превръща и горчи.
Каквото сме посяли днес го жънем:
и радости, и бликнали сълзи,
създаде ти два дъба здрави,
а аз родих две кичести брези.
Чрез тях ще продължаваме да бъдем
във вените им, в пулса им дори
и в този свят за нас така оскъден
Смъртта не ще ни нивга покоси.
- На младини посяхме любовта,
а днес в душите ни се разцъфтя.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??