25.07.2008 г., 11:11 ч.

Ще ридае ли?... 

  Поезия » Любовна
634 0 25
      Ще ридае ли?...

Ако някога, Господи,
по свой си умисъл,
решиш да остана сама...
Ако пътеките твои - 
да търся неистово - не успях...
Ще ридае ли прашна душата ми?...

Ако някога стана грях -
за злопаметни...
и оплюе ме целият свят...
И някога бъда от "верен" предадена!...
Ще ридае ли  прашна душата ми?...

Прощавам на "верния", Господи!...
Нека си има Любов!...
Може би своя си - не като моята,
но тъй си той пожела!...

Прощавам на себе си - непростимото!...
Че чака ме някъде там...
Една Любов - и мъдра... и неустоима...
Но аз нямам Любов - да и дам!...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??