1.04.2017 г., 13:09 ч.

Ще се чуе! 

  Поезия
409 0 1

Така ще си остана

в забрава чак до век.

Ще се чуе ли все нявга

тоз измъчен ек.

 

Ще го чуете гробовно,

глухо и тогаз,

ще изправя дух без тяло,

но няма да съм аз.

 

Ще говоря пак безмълвно

не чут от братя свои,

но ехото отеква бавно

и чуват се словата мои.

 

За времето сега съм крив,

не ща и инак!

Ще чуете ви казвам вест

за грозния поминък.

 

За злите ви езици гнусни

за грозните постъпки.

Вървите в кривата пътека,

но в нея не остават стъпки!

 

Не остава ни следа,

ни ек, ни стон.

Остава спомена за вас

и вашият проклет нагон.

                                          

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е - всекиму, според делата! Бог забавя, но не забравя!.... Ще бъдат чути всички..... Поздрави, Иван!
Предложения
: ??:??