Ще си дойда за Коледа
като първа снежинка.
Знам, че къщата празна е
като старата изба,
изоставена, прашна...
Мълчалива, елхата
без украса очаква
да ù сложа подарък...
На дивана до печката
със лице изморено
и ръцете отпуснати
мама гледа за мене...
© Теодора Драгиева Всички права запазени