20.08.2017 г., 20:55 ч.

Ще си спомниш за мен 

  Поезия » Любовна
973 1 3

И няма да ти липсвам лятото,

Ще си спомниш за мен зимата.

Когато снегът е толкова натрупал,

Че едва можеш да вървиш.

 

И ще си спомниш за мен,

Когато засвириш пак на пианото,

Ще ме чуеш в нечий акорд,

Как плача, дълбоко във тебе.

 

Когато се прибираш вечер,

Скован от студ, измръзнал,

И налееш от моето вино,

На някоя друга жена.

 

Ще търсиш моята плът –

В нейното тяло,

А тя ще забива нокти у кожата ти,

Задето още ухае на моята.

И ще ме проклинаш,

Задето не изчезвам,

Макар и да ме няма.

© Красимира Гущерова Всички права запазени

   

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??