9.06.2020 г., 14:35 ч.

Ще танцуваш ли с мен 

  Поезия » Любовна
598 2 5

Ще танцуваш ли с мен? Аз съм призрачна буря,

нямам рокля за бал и обувки червени...

Нося стъклена ярост и счупени ноти

върху дансинг с листа от покой отегчени.

 

Не познавам застоя на лятното слънце,

нито повея тих на замръкващ ветрец.

Ще танцуваш ли с мен – разярена и луда,

ще се вкопчиш ли в нищото с двете ръце?

 

Само див ураган настървено бушуващ,

само писък предсмъртен на плаха кошута...

Нямам нищо човешко – дъхът ми тайфун е.

Нямам песен за валс, нито читава струна.

 

Улови ме, когато над теб принизена

ще завихря листата от суха топола.

Потанцувай със мен, само в тази минута

ще остана без ярост и женствено гола.

 

После пак ще се вдигна с облак черен от пепел,

поглед нищо невиждащ, счупен леден пантоф...

Там, във нищото - съм безжалостно злостна.

Нямам спомен за обич, само писък и вой.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??