29.12.2019 г., 21:44 ч.

Ще те изстрадам някак! 

  Поезия
507 0 3

 

Това от мен ще чуваш. Тишина.

Започвам да мълча ужасно дълго. 

О, вярвай мога! От инат.

И болка някак да ти върна.

А после сам ще се заключа.

От тази обич ще си построя килия. 

Да помня как не ми се случи 

и после с яд да я разбия. 

А исках в мен да няма жлъч. 

Да се смиря над топлата ти нежност. 

Да избелее мракът отведнъж, 

където гният ми надеждите... 

Уви. Не става като в приказка. 

Ще те изстрадам искаш ли - не искаш. 

И ти не си ми сякаш истинска, 

защото с думи само ме обичаш. 

Помни от мен, че преживял съм! - 

Замлъкне ли една любов от мъка, 

ще те изплаче само със една сълза, 

тъй както аз сега ще те отлъча... 

 

Danny Diester 

(Стихопат.) 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??