26.05.2017 г., 0:48 ч.

Ще те обичам! 

  Поезия » Любовна
617 7 7

Ще те обичам!
(c'est la vie)

 

Помислих и реших. Ще те обичам!
Аз всичките си чувства ги убих,
на себе си, отдавна не приличам,
но ти пък ме откри във своя стих.

Видя ме във нервираната дреха,
прочете ми душата и намери
останалите части от сърцето,
и някак ги заши, за да живея...

Копринено докосваш. Като полъх.
Гласът ти е небрежно кадифе,
изпивам те в уискито със кола,
преглъщам те със сутрешно кафе...

Целувай ме от лудост. Безутешно.
Когато ще се любим, ме побъркай!
Ще бъда най-любимата ти грешка,
ти влюбена си в безнадежден случай...

Така стоят нещата – c'est la vie!
Намираш ме, когато се събличам,
сега съм гол, и вече не боли,
ти мен избра, аз – теб! Ще те обичам!...

 

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
17.05.2017г.

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??