10.05.2017 г., 9:11 ч.

Ще те открия 

  Поезия » Любовна
386 1 3

Приличах на самотна песен,                                                              

вечерен звън сред тишина,                                                                                    

листо стаило дъх на есен,                                                                                          

само кокиче – там – в снега.

 

Искра, поела поглед звезден,                                                                                  

намигаща с тъга в нощта                                                                                                       

и светлина, която чезне                                                                                                     

да преоткрие теб в света.

 

Дори приличах на реката,                                                                                                     

в недра поила своя дом,                                                                                                 

едно сърце сред самотата,                                                                                                    

с която дишам мълчешком!

 

Приличах даже на луната,                                                                                       

ръце преплела с вечността…                                                                                        

Но в приликите ми чудати                                                                                               

ще блеснеш ти – като звезда!

© Елена Костадинова Всички права запазени

.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??